Prajitura cu mere

de Claudia19 in Prajituri, 1 Mar 2013 | 10821 vizualizari

 

O reteta usoara, pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet unt 250gr
  • 1 iaurt natur
  • 1 lingura mare cu smantana
  • 3 cani faina(aproximativ 500gr faina)
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 8-10 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara pudra
  • 20gr unt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se pun cele 3 cani de faina, se face o gaura la mijloc, se topeste putin untul(eu il topesc la microunde) si se pune in mijloc, adaug zaharul si zaharul vanilat si amestec putin cu o lingura, adaugam iaurtul, smantana, galbenusurile, si bicarbonatul de sodiu(stins cu putina zeama de lamaie) amestecam totul pana devine o coca mai tare. Daca mai are nevoie puteti sa mai adaugati faina. Separam aluatul in 2 parti.  Merele le razalim pe partea mare si le calim intr-o tigaie cu putin unt (fara sa le stoarcem de zeama) adaugam zaharul si scortisoara dupa gust.  Sau puteti face si cu branza(vreo 300gr branza o amestecam cu un galbenus, zahar si zahar vanilat si scortisoara). Punem prima foaie in tava groasa de 1-2cm si o intepam cu o furculita, punem marul razalit sau branza si invelim cu a doua foaie  pe care la fel o intepam cu furculita pana jos. Se coace pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel